Top
 

7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ | 23 έως 29-10-2017

7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ | 23 έως 29-10-2017

330€

ανα άτομο

Τιμή συμμετοχής: 330 € κατ’ άτομο Επιβάρυνση μονόκλινου: 140 €   Περιλαμβάνονται: Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν 4 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό σε ξενοδοχεία 4* στην Κωνσταντινούπολη και 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στην Ελλάδα 4 γεύματα ή δείπνα στην Κωνσταντινούπολη Κρουαζιέρα…

Τιμή συμμετοχής: 330 € κατ’ άτομο

Επιβάρυνση μονόκλινου: 140 €

 

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
 • 4 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό σε ξενοδοχεία 4* στην Κωνσταντινούπολη και 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στην Ελλάδα
 • 4 γεύματα ή δείπνα στην Κωνσταντινούπολη
 • Κρουαζιέρα στα Πριγκηπονήσια
 • Περιηγήσεις / Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός / Ξεναγός

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Ημ/νια αναχώρησης
  23-10-2017
 • Ημ/νια επιστροφής
  29-10-2017
1

1η μέρα: 23-10

Συγκέντρωση  στις  07.30 και αναχώρηση για Καμένα Βούρλα, όπου στάση για καφέ. Κατόπιν μέσω Λαμίας – Λάρισας θα μεταβούμε στον Πλαταμώνα για να γευματίσουμε. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
2

2η μέρα 24-10

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Διέλευση συνόρων. Διασχίζοντας την Ανατολική Θράκη στάση στη Ραιδεστό, το σημερινό Τεκιρντάγ. Άφιξη στην Πόλη, Επίσκεψη στο ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ για να προσκυνήσουμε στην ΖΩΟΔΌΧΟ ΠΗΓΗ και να δούμε τους τάφους των Πατριαρχών. τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο, διανυκτέρευση.
3

3η μέρα 25-10

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την κλασική ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου και ο Χάλκινος Τρίποδας των Δελφών, τη θρυλική Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί [Σουλτάν Αχμέτ], το Παλάτι των Σουλτάνων Τοπ Καπί και την βασιλική δεξαμενή. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στο ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ την περίφημη κλειστή αγορά της Πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.  
4

4η μέρα 26-10

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Παναγία των Βλαχερνών. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας σε ένα από τα ωραιότερα Βυζαντινά μνημεία που έμειναν σχεδόν άθικτα από το χρόνο, τη Μονή της Χώρας [Κάχριε Τζαμί].  Το μεσημέρι προεραιτική συμμετοχή σε κρουαζιέρα στον ΒΟΣΠΟΡΟ . Δείπνο στο ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ (Κοντοσκάλι) σε παραδοσιακή, γραφική ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.
5

5η μέρα 27-10

Μετά το πρωινό, μετάβαση με καραβάκι στα Πριγκιπονήσια, τα 4 νησιά διαμάντια, Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, όπου θα επισκεφθούμε την Θεολογική Σχολή και στην Πρίγκηπο θα κάνουμε την περιήγηση του νησιού, όπου και θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά, γεύμα σε ψαροταβέρνα. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα  μετάβαση στην περιοχή της πλατείας ΤΑΞΙΜ όπου θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο ΙΣΤΙΚΛΑΛ με τα πολλά εμμπορικά μαγαζιά τα καφέ και τα εστιατόρια,  διανυκτέρευση.
6

6η μέρα 28-10

Μετά το πρωινό, μετάβαση στην Συληβρία την γεννέτηρα του Αγίου Νεκταρίου Εν συνεχεία αναχώρηση για Ελλάδα. Διέλευση συνόρων και άφιξη στην Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
7

7η μέρα 29-10

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Θεσσαλονίκη όπου επίσκεψη και προσκύνημα στο Άγιο Δημήτριο. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.

Τοποθεσία Εκδρομής

Η Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενη διεθνώς ως Ιστανμπούλ (İstanbul) είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αποτελώντας το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας. Η Κωνσταντινούπολη είναι διηπειρωτική πόλη στην Ευρασία, με το ιστορικό και εμπορικό κέντρο να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά και περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού να ζει στην ασιατική πλευρά της Ευρασίας. Με πληθυσμό 14,38 εκατομμύρια κατοίκους, η πόλη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς οικισμούς στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος στη Μέση Ανατολή καθώς και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.[2] Η πόλη βρίσκεται εντός των ορίων του ομώνυμου μητροπολιτικού δήμου. Η Κωνσταντινούπολη είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής πόλης Βυζάντιο, που ονομάστηκε έτσι από τον Βύζαντα των Μεγάρων, ο οποίος την ίδρυσε κατά το έτος 667 π.Χ.. Από το 330, στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ονομάστηκε Κωνσταντινούπολις, διατήρησε την ονομασία της και μετά την κατάκτησή της από τους Τούρκους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τα χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας. Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του Κερατίου Κόλπου (τουρκ. Haliç) στη νότια είσοδο του στενού πορθμού του Βοσπόρου, που με μήκος περίπου 35 χλμ. συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα (τουρκ. Karadeniz) στον βορρά με τη θάλασσα του Μαρμαρά στον νότο. Αποτελεί κατά αυτό τον τρόπο τη μοναδική πόλη στον κόσμο που βρίσκεται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη (Ανατολική Θράκη) και την Ασία[3]. Η σύγχρονη πόλη χωρίζεται σε τρεις κύριες ζώνες που περιλαμβάνουν την παλαιά Κωνσταντινούπολη (τουρκ. Eminönü και Fatih), την περιοχή του Μπέηογλου (τουρκ. Beyoğlu) με τη συνοικία του Γαλατά και τον ομώνυμο πύργο, καθώς και το Σκούταρι (τουρκ. Üsküdar) μαζί με άλλα προάστια που βρίσκονται στην απέναντι ασιατική πλευρά του Βοσπόρου. Στη μακραίωνη ιστορία της υπήρξε πρωτεύουσα τριών διαδοχικών αυτοκρατοριών: της Ρωμαϊκής, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (324 -1453), της βραχύβιας Λατινικής (1204-1261) και της Οθωμανικής (1453-1922) με συνέπεια την ανάδειξη πολιτισμών σε μια σύμμεικτη σήμερα παρουσία. Ως πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας υπήρξε κέντρο του ελληνικού στοιχείου για περισσότερο από χίλια χρόνια. Οι ιστορικές περιοχές της πόλης, με σημαντικά μνημεία, ανήκουν από το 1985 στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO[4]. Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης ανήκουν η Αγία Σοφία, το Επταπύργιο και τα βυζαντινά τείχη, ο ναός και η πηγή της Ζωοδόχου Πηγής, το κτίριο του Πατριαρχείου, το Φανάρι καθώς και το ανάκτορο Τοπ Καπί, το τζαμί του Σουλεϊμάν και το τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ («Μπλε τζαμί»).