Top
 

16-22/10/2017 ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΙΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ(ΔΡΑΚΟΥΛΑ) – ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ – ΜΠΡΑΣΟΒ ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

16-22/10/2017 ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΙΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ(ΔΡΑΚΟΥΛΑ) – ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ – ΜΠΡΑΣΟΒ ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

0€

ανα άτομο

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο:    Θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές Διαφορά σε μονόκλινο δωμάτιο :          € Περιλαμβάνονται: 1.Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν 2. Ξενοδοχεία Α’ κατηγορίας με πρωινό μπουφέ 3.Ημιδιατροφή στο εξωτερικό (6 πρωινά + 4 δείπνα) 4. Περιηγήσεις – ξεναγήσεις…

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο:    Θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές

Διαφορά σε μονόκλινο δωμάτιο :          €

Περιλαμβάνονται:

1.Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

2. Ξενοδοχεία Α’ κατηγορίας με πρωινό μπουφέ

3.Ημιδιατροφή στο εξωτερικό (6 πρωινά + 4 δείπνα)

4. Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος

5. Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

6. Ασφάλεια ταξιδίου

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους
  •      Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Ημ/νια αναχώρησης
    16/10/2017
  • Ημ/νια επιστροφής
    22/10/2017
1

1η μέρα:

   ΑΝΔΡΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Συγκέντρωση των εκδρομέων  και αναχώρηση για Ραφήνα και άμεση αναχώρηση για Λαμία όπου στάση για καφέ. Στην συνέχεια μέσω Λάρισας, όπου θα γευματίσουμε, πάμε για Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και για το βράδυ προτείνουμε δείπνο με γλέντι στα Λαδάδικα.
2

2η μέρα :

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ       Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον Προμαχώνα όπου τελωνειακός έλεγχος και διασχίζοντας την Βουλγαρία ως το Ρούσε όπου τα σύνορα με την Ρουμανία για τελωνειακό έλεγχο. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας τη μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο Τζιούρτζου. Τέλος το βράδυ άφιξη  στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
3

3η μέρα

 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ξενάγηση) Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, το  «Παρίσι της Ανατολής», χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού στο πάρκο Χεραστράου. Είναι μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Ρουμανίας. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο και βέβαια η Βουλή που έχτισε ο Τσαουσέσκου, γκρεμίζοντας ολόκληρη συνοικία, το μεγαλύτερο κτίριο στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, μερικά από τα αξιοθέατα που θα εντυπωσιάσουν. Γεύμα. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ προαιρετικό δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.
4

4η μέρα

 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Πρωινό και  όλη ημέρα ελεύθερη  για προσωπικές επιλογές στο Βουκουρέστι. Τα μουσεία, οι πλατείες και  καταστήματα της πόλης θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
5

5η μέρα

ΣΙΑΝΑΙ – ΠΕΛΕΣ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ  ΣΙΝΑΙΑ Μετά  το  πρωινό αναχωρούμε για το «Μαργαριτάρι των Καρπαθίων» τη Σινάια. Χτισμένη μέσα σε ένα τεράστιο φυσικό πάρκο, η πόλη ήταν παλαιότερα γνωστή ως καλοκαιρινό θέρετρο της υψηλής κοινωνίας. θα επισκεφθούμε το φημισμένο  φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα). Πολλοί θρύλοι είναι συνδεδεμένοι με το Bran Castle, λέγεται ότι το κάστρο ανήκε στο κόμη δράκουλα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτό. Ο κόμης δράκουλας έζησε εκεί μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως επισκέπτης. Τον 18ο αιώνα το κάστρο ήταν το σπίτι των Αυστριακών συνοριοφυλάκων. Το 1920 το συμβούλιο της πόλης Brasov δώρισε το Bran Castle στη Βασίλισσα Μαρία της μεγάλης Ρουμανίας η οποία έζησε εκεί με τη βασιλική οικογένεια έως το 1947. Από τότε το κάστρο λειτουργεί ως μουσείο. Αμέσως  μετά θα γνωρίσουμε  τη  μεσαιωνική  πόλη Μπρασόβ του 18ου αιώνα και τέλος θα  επισκεφθούμε την Ποϊάνα Μπρασόβ, κέντρο των χειμερινών σπορ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Θα θαυμάσουμε τη Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι. Δείπνο, διανυκτέρευση.
6

6η μέρα

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΟΦΙΑ – ΣΕΡΡΕΣ Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για τα σύνορα. Περνάμε Βουλγαρία μετά τους σχετικούς ελέγχους και στάση στη Σόφια, όπου θα περιηγηθούμε στην «πόλη που μεγαλώνει, αλλά δεν γερνά ποτέ». Θα δούμε τη Βασιλική της Αγίας Κυριακής, το τζαμί Μπουγιούκ, το ναό-μνημείο του Αλεξάντερ Νέφσκυ, την Πινακοθήκη, το ναό του Αγίου Νικολάου, το εντυπωσιακό κτίριο της Βουλής κλπ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Σέρρες. Το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.
7

7η μέρα

ΣΕΡΡΕΣ – ΡΑΦΗΝΑ – ΑΝΔΡΟΣ   Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Ραφήνα  με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Θα επιβιβαστούμε το απόγευμα στο πλοίο για Άνδρο γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.

Τοποθεσία Εκδρομής

Η Ρουμανία (ρουμανικά: România / Ρομάνια) είναι ενιαία ημιπροεδρική δημοκρατία στη Νοτιοανατολική-Κεντρική Ευρώπη, που συνορεύει με τη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ Βουλγαρίας και Ουκρανίας. Συνορεύει επίσης με την Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Μολδαβία. Έχει έκταση 238.391 τ.χλμ. και εύκρατο-ηπειρωτικό κλίμα. Με τα 19.638.000[2] κατοίκους της είναι η έβδομη πολυπληθέστερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της, Βουκουρέστι, είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της ΕΕ. Ο Ποταμός Δούναβης, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης μετά το Βόλγα, πηγάζει στη Γερμανία και ρέει προς τα νοτιοανατολικά σε μήκος 2.857 χλμ. μέσα από δέκα χώρες, πριν εκβάλει με το Δέλτα της Ρουμανίας. Μέρος των 1.075 χλμ. του μήκους του, που αποτελεί σύνορο της χώρας, αποχετεύει το σύνολό της. Τα Καρπάθια Όρη, που διασχίζουν τη Ρουμανία από βόρεια προς νοτιοδυτικά (ψηλότερη κορυφή Μολντοβεάνου, 2.544 μ.). Η σύγχρονη Ρουμανία προέκυψε μέσα στα εδάφη της Ρωμαϊκής επαρχίας της Δακίας και δημιουργήθηκε το 1859 μέσω μιας προσωπικής ένωσης των πριγκιπάτων Μολδαβίας και Βλαχίας. Το νέο κράτος, ονομαζόμενο επίσημα Romania από το 1866, κέρδισε την ανεξαρτησία του από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1877. Με το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου η Τρανσυλβανία, η Βουκοβίνα και η Βεσσαραβία ενώθηκαν με το κυρίαρχο Βασίλειο της Ρουμανίας. Με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τα εδάφη που αντιστοιχούν σήμερα χονδρικά στη Δημοκρατία της Μολδαβίας καταλήφθηκαν από τη Σοβιετική Ένωση και λίγα χρόνια αργότερα η Ρουμανία έγινε σοσιαλιστική δημοκρατία και μέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Μετά την Επανάσταση του 1989 η Ρουμανία ξεκίνησε την επάνοδο στη δημοκρατία και την καπιταλιστική οικονομία της αγοράς. Μετά από γρήγορη οικονομική ανάπτυξη της δεκαετίας του 2000, η Ρουμανία έχει οικονομία που βασίζεται κυρίως στις υπηρεσίες και είναι παραγωγός και εξαγωγέας μηχανών και ηλεκτρικής ενέργειας διαθέτοντας επιχειρήσεις όπως η Dacia και η Petrom. Το βιοτικό επίπεδο έχει βελτιωθεί και σήμερα η Ρουμανία είναι χώρα εισοδήματος άνω του μέσου με υψηλό Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης. Είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2004 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2007. Περίπου 90% του πληθυσμού αυτοπροσδιορίζονται ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και έχουν μητρική γλώσσα τη Ρουμανική, που είναι Ρομανική γλώσσα. Με πλούσια πολιτιστική ιστορία η Ρουμανία υπήρξε η πατρίδα σημαινόντων καλλιτεχνών, μουσικών, εφευρετών και αθλητών και διαθέτει ποικιλία τουριστικών αξιοθέατων.