Top
 

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ – ΜΑΥΡΟΒΟ – ΣΚΟΠΙΑ 26-29/10/2017

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ – ΜΑΥΡΟΒΟ – ΣΚΟΠΙΑ 26-29/10/2017

170€

ανα άτομο

Περιλαμβάνονται: Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 4* Ημιδιατροφή Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος Αρχηγός του γραφείου Ασφάλεια ταξιδίου Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:…

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
 • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 4*
 • Ημιδιατροφή
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Αρχηγός του γραφείου
 • Ασφάλεια ταξιδίου

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 170€

Επιβάρυνση μονόκλινου: 60€

 

 

 • Ημ/νια αναχώρησης
  26/10/2017
 • Ημ/νια επιστροφής
  29/10/2017
1

1η μέρα:

Αναχώρηση 7:00 πμ. από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα και μέσω Εγνατίας Οδού, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό της Νίκης. Ελεύθερος χρόνος στο Ελληνικό Duty Free και αφού περάσουμε και τον τελωνειακό σταθμό των Σκοπίων επίσκεψη στην πόλη BITOLA όπου θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το παζάρι. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
2

2η μέρα:

Μετά το πρωινό θα κάνουμε μια μοναδική διαδρομή μέσα από το Φαράγγι της Ρταντίτσα. Θα περάσουμε δίπλα από ποτάμια, λιμνούλες, ανάμεσα σε δάση με αιωνόβια δέντρα. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Γιόβαν Μπιγκόρτσι, σκαρφαλωμένο στο βουνό. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Μαύροβο, όπου θα γευματίσουμε. Μετάβαση στα Σκόπια για να περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Δείπνο, διανυκτέρευση.
3

3η μέρα:

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το μοναδικό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Παραλίμνια διαδρομή αντίπερα στο Πόγραδετς. Από εδώ ξεκίνησαν οι Κύριλλος και Μεθόδιος, Έλληνες μοναχοί που δίδαξαν στους Σλάβους το Κυριλλικό αλφάβητο και τη Βίβλο. Γεύμα και το απόγευμα ελεύθερο στην παλιά πόλη της Οχρίδας. Θα δούμε τα Καλντερίμια, τα Ελληνικά αρχοντικά, τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Νικολάου και στην κορυφή της πόλης την εκκλησία του Αγίου Κνήμη και της Παναγίας Περόβλεπτου με κορωνίδα τα τείχη του κάστρου του Τσάρου των Βουλγάρων Σαμουήλ, επί Βασιλείου Βουλγαροκτόνου. Περιδιάβαση στην παλιά αγορά, τον πεζόδρομο και τα μικρά μαγαζάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
4

4η μέρα:

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα, όπου τελωνειακός έλεγχος. Επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα με ανάλογες στάσεις κατά τη διαδρομή για φαγητό και καφέ.

Τοποθεσία Εκδρομής

Η Οχρίδα (Σλαβομακεδονικά: Охрид, [ˈɔxrit] (βοήθεια·λήψη)), συναντάται και Αχρίδα, είναι μία από τις ομορφότερες αρχιτεκτονικά πόλεις της ΠΓΔΜ. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Λίμνη Οχρίδα και η όγδοη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η Οχρίδα μνημονεύεται ότι άλλοτε είχε 365 εκκλησίες, μια για κάθε μέρα του χρόνου, και έχει αναφερθεί ως "Ιερουσαλήμ (των Βαλκανίων)". Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης και θυμίζει στην τοπογραφία της νησί. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της ΠΓΔΜ, νοτιοδυτικά των Σκοπίων και δυτικά της Ρέσνας και του Μοναστηρίου. Η Οχρίδα σήμερα είναι ένας από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς στην ΠΓΔΜ. Ο πληθυσμός της είναι 56.520 κάτοικοι, ενώ τα 30 πολιτιστικά μνημεία ελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών: ανάμεσα τους οι πολλές Βυζαντινές εκκλησίες, το μεσαιωνικό κάστρο του τσάρου Σαμουήλ, τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης και το αρχαίο ελληνικό θέατρο. Το 1979 και το 1980 η Οχρίδα και η ομώνυμη λίμνη έγιναν δεκτές από την UNESCO ως Πολιτιστικό και Φυσικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η Οχρίδα είναι ένα από τα μόνο 28 μνημεία που αποτελούν μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι τόσο Πολιτιστικά όσο και Φυσικά μνημεία.