Top
 

ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 4-9/5/2017

ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 4-9/5/2017

290€

ανα άτομο

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • 1 διανυκτέρευση στα Χανιά & 2 διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό μπουφέ
  • Εισιτήρια πλοίου σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες Πειραιάς – Ηράκλειο & Χανιά  – Πειραιάς
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια ταξιδιού

Διαφορά δίκλινης καμπίνας ανά άτομο με επιστροφή: 60 €

6 Μέρες
1

1η μέρα:

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για Πειραιά και απόπλους για Ηράκλειο. Διανυκτέρευση στο πλοίο.
2

2η μέρα:

Άφιξη στο Ηράκλειο πολύ πρωί και αμέσως θα πραγματοποιήσουμε ολοήμερη εκδρομή, ξεκινώντας από τον Άγιο Νικόλαο. Θα δούμε τη Λίμνη τη Βουλισμένη μια μικρή λιμνοθάλασσα στο κέντρο της πόλης, η οποία συνδέεται με το λιμάνι με ένα κανάλι που ανοίχθηκε το 1870. Πολλοί αρχαίοι μύθοι αναφέρουν τη Λίμνη, οι αρχαιότεροι από τους οποίους θέλουν τις θεές Αθηνά και Άρτεμη να λούζονται σε αυτή. Με τη Λίμνη συνδέονται δύο αστικοί μύθοι: ότι δεν υπάρχει πυθμένας και ότι συνδέεται με το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Θα δούμε την Κιτροπλατεία, μια πλατεία με μικρή παραλία, από την οποία ξεκινάει πετρόχτιστος πεζόδρομος που ακολουθεί την ακτογραμμή και καταλήγει στη Μαρίνα. Το όνομά της προέρχεται από το εμπόριο των κίτρων, καθώς από αυτήν την παραλία κι εξαιτίας του βάθους της μπορούσαν να φορτώσουν τα εμπορικά καΐκια προτού ακόμα η πόλη αποκτήσει λιμάνι. Στη συνέχεια θα πάμε στο Φοινικόδασος και γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στο Ηράκλειο μέσω Ελούντας, όπου και θα παραμείνουμε για καφέ. Η Σπιναλόγκα, το οχυρωμένο νησί το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως λεπροκομείο, όπου κάποια από τα κτίρια και σπίτια της σώζονται ως αρχαιολογικοί χώροι, ενώ υπάρχουν τουριστικά γραφεία που μεταφέρουν τους τουρίστες με βάρκα στο νησί από την Ελούντα και εκεί γίνεται η ξενάγησή τους στα συγκεκριμένα σημεία του νησιού όπου επιτρέπεται η πρόσβαση. Τέλος επιστροφή στο Ηράκλειο. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο με ελεύθερο το υπόλοιπο της ημέρας. Διανυκτέρευση.
3

3η μέρα:

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από Ηράκλειο μέσω πολύ ωραίας διαδρομής για να επισκεφθούμε την Κνωσό. Το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού, έδρα του βασιλιά Μίνωα, είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας. Συναρπαστικοί μύθοι όπως του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσού. Στην συνέχεια επιστροφή στην πόλη του Ηρακλείου και επίσκεψη  στο Αρχαιολογικό Μουσείο (από τα πιο ονομαστά στον κόσμο) και μετά η πόλη του Ηρακλείου με το φρούριο Μαρτινέγκο, όπου βρίσκεται ο τάφος του Καζαντζάκη, την πλατεία των λιονταριών, τη Μητρόπολη του Αγίου Μηνά, το Ναό του Αγίου Τίτου  που  κατασκευάστηκε το 1869 ως Γενί Τζαμί και το 1925 αποδόθηκε στη χριστιανική λατρεία και ανακηρύχθηκε το 2013 καθεδρικός ναός της αρχιεπισκοπής Κρήτης, η ενετική Λότζια, το Δημαρχείο σήμερα και το φρούριο Κούλες κοντά στο λιμάνι, είναι κάποια από τα αξιοθέατα που θα δούμε στο Ηράκλειο.  Ελεύθερο το υπόλοιπο της ημέρας. Διανυκτέρευση.
4

4η μέρα:

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Ρέθυμνο με τα Βενετσιάνικα αρχοντικά. Επίσκεψη στη Βενετσιάνικη Ακρόπολη, τη Φορτέτσα, την Κρήνη Ριμόντι, τον Ναό των τεσσάρων Μαρτύρων, την Πλατεία των Μικρασιατών, όπου βρίσκεται το Σπίτι του πολιτισμού και το Ωδείο της πόλης, που στεγάζεται στο παλιό Τζαμί Νερατζέ. Ελεύθερος χρόνος για περιπάτους στα γραφικά δρομάκια. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ιστορικό Αρκάδι, όπου θα επισκεφθούμε και θαυμάσουμε την Ιστορική Μονή. Το απόγευμα  στα Χανιά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική συμμετοχή σε κρητικό κέντρο για διασκέδαση με παραδοσιακές μαντινάδες. Διανυκτέρευση.
5

5η μέρα:

Μετά το πρωινό γνωριμία με την πόλη των Χανίων. Στο κέντρο της βρίσκεται ο λόφος του Καστελίου με το παλάτι του Ύπατου αρμοστή Κρήτης κατά την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας, καθώς και αρχαιολογικοί χώροι από τη μινωική εποχή. Λίγο πιο ανατολικά από το Καστέλι βρίσκεται η Σπλάντζια, η παλιά συνοικία των μουσουλμάνων, η οποία είναι πολύ ατμοσφαιρική. Στα γραφικά σοκάκια της βρίσκονται πολλά ταβερνάκια. Εκεί βρίσκεται και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που κατά την ενετοκρατία ήταν ο ναός των Δομινικανών και επί της τουρκοκρατίας το κεντρικό τζαμί των Χανίων, ενώ λειτουργεί ως ορθόδοξος ναός από το 1918. Έξω από τη εκκλησία βρίσκεται η Πλατεία της Σπλάντζιας με τον πλάτανο στον οποίο οι Τούρκοι απαγχόνισαν τον επίσκοπο Κισάμου Μελχισεδέκ Δεσποτάκη και τον διάκονο Καλλίνικο τον εκ Βεροίας. Στη γωνία της πλατείας βρίσκεται ο Βενετσιάνικος ναός του Αγίου Ρόκο. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται και οι μικροί ναοί της Αγίας Ειρήνης (οδός Σαρπάκη) και των Αγίων Αικατερίνης και Ιωάννου του Ερημίτη (οδός Μελιδώνη). Περπατώντας προς τη μεριά της θάλασσας βλέπουμε τα Βενετσιάνικα νεώρια του 1497, τα καρνάγια, όπου κάποτε κατασκεύαζαν πολεμικές γαλέρες και σήμερα λειτουργούν ακόμη επισκευάζοντας βάρκες και καΐκια. Εκεί κανείς θα δει και το μεγάλο Αρσενάλι που φιλοξένησε το δημαρχείο Χανίων μέχρι το βομβαρδισμό του από τους Γερμανούς το 1941, στο οποίο σήμερα στεγάζεται το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Από τη δυτική πλευρά του Καστελίου βρίσκεται η πλατεία Σαντιρβάνι ή πλατεία Ελ. Βενιζέλου, η οποία αποτελεί την τουριστική καρδιά της πόλης. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται η πλατεία της Τριμάρτυρης με τη μητρόπολη Χανίων και το αρχαιολογικό μουσείο που φιλοξενείται στον Βενετσιάνικο ναό του Αγίου Φραγκίσκου. Επίσης, λίγο πιο ανατολικά βρίσκονται τα "Μαχαιράδικα" με τα πολλά παραδοσιακά μαγαζάκια που φτιάχνουν ακόμη τα κρητικά μαχαίρια. Τέλος, το λιμάνι της παλιάς πόλης αποτελεί το ομορφότερο και τουριστικότερο σημείο των Χανίων. Απέναντι από την ακτή μπορεί κανείς να θαυμάσει το βενετσιάνικο φάρο του 1595 – 1601 που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. Μετά από όλες αυτές τις περιηγήσεις χρόνος ελεύθερος για προσωπικές επιλογές. Τέλος αργά το απόγευμα πάμε να επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων, Ελευθερίου και Σοφοκλή και στη συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι της Σούδας και απόπλους για Πειραιά.
6

6η μέρα:

Άφιξη το πρωί στον Πειραιά και μεταφορά στην Αθήνα.

Τοποθεσία Εκδρομής

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο σε έκταση μεγαλύτερο της Μεσογείου, μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο και την Κορσική. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο, το οποίο είναι έδρα της περιφέρειας Κρήτης που συμπεριλαμβάνει γειτονικά νησιά και νησίδες. Με πληθυσμό 623.065 κατοίκων, περίπου 160 χιλιόμετρα νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας και εκτεινόμενη από τα δυτικά προς τα ανατολικά, βρέχεται βόρεια από το Κρητικό και νότια από το Λιβυκό πέλαγος. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διατηρώντας τα δικά της πολιτισμικά στοιχεία. Κατά τα έτη 3000 π.Χ.–1400 π.Χ. άκμασε στο νησί ο Μινωικός πολιτισμός, ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης, με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό, τη Φαιστό, τα Μάλια, τη Ζάκρο και τα Γουρνιά όπου βρέθηκαν ανακτορικά συγκροτήματα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κρήτης είναι ημιαυτόνομη απαρτίζεται από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και οκτώ Μητροπόλεις και είναι εξαρτώμενη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.